SZOLGÁLTATÁS

Tartalommarketing

Stratégiai marketing  megközelítés, melynek a középpontjában a tartalom és a felhasználó számára készített üzenet áll. A tartalommarketing önmmaga a tartalom életre hívásának, nevelésének és felhasználásának a folyamata.


 

Mi az a tartalommarketing?

Sokan próbálják megfogalmazni a tartalommarketing jelentését és számos példáját láttuk már megjelenni ennek, de egy biztos; minden amit előállítunk tartalom. Legyen az egy videó egy hirdetés vagy éppen egy komment amit a közösségi médiában elhelyezünk. A kérdés csupán az, hogy ezeket a tartalmakat hogyan állítjuk elő. Tervezetten, egy stratégia mentén? Amely biztosítja, hogy minden egyes tartalomba fektetett munkaóra, vagy a terjesztésére szánt büdzsé egymást támogatva megtérüljön? Vagy pedig véletlenszerűen előállított tartalami elemek egyvelegeként, melyek kitöltik ugyan az űrt, csak nem támogatják a kitűzött célt megfelelően.

 

Meggyőzés helyett információátadás

A tartalommarketing nem meggyőzni, tájékoztatni hivatott az ügyfeleidet, melynek előnye hogy hasznos információval látja el a célközönséget a keresési/vásárlási szándék különböző fázisaiban. Ez azért is fontos, mert ezek a könnyen azonosítható vásárlási fázisok, lehetőséget biztosítanak arra, hogy a megfelelő üzenettel, a potenciális ügyfeleket vásárlókká konvertáljuk. Ehhez viszont tudnunk kell, hogy az egyes vásárlói fázisok milyen tulajdonságokkal rendelkező vásárlókat takarnak, mert csak így tudunk releváns és hatékony üzeneteket készíteni ezen célcsoportok megcélzására.

A mai tartalommarketing igazodik a vásárlói igényekhez, melyek egyre egyedibbek, egyre inkább a személyre szabott szolgáltatásokat részesíti előnyben. Manapság már nem elegendő egy reklámszpotot létrehozni mellyel minden célközönséget le tudunk fedni. Ha így teszünk elvész az üzenet a tömegben, vesztegetjük az időnket és a pénzünket is. Ehelyett, pontosan célzott üzeneteket kell közvetíteni a célcsoport felé, mely megfelelően rezonál annak igényeire. Az üzenetek időzítése tűpontos és a megfelelő formátumban, az arra alkalmas csatornán adjuk azt át a célközönségnek.

 


 

Hogyan épül fel a tartalom?

A tartalommarketing legfontosaab része a stratégia. A tartalmi stratégia meghatározza mit, hogyan és miért állítunk elő időrendi sorrendben, hogy megfelelő eredményt érjünk el a kitűzött célok tükrében. A startégia fontos részét képezi a kutatás és elemzés, mellyel megbizonyosodhatunk, hogy hol áll cégünk a jelenlegi mezőnyben a versenytársakhoz, vagy piaci lehetőségekhez képest. Fontos eleme a tartalmi elemek előállítása is, hisz nem mindegy kik és milyen minőségben készítik el ez egyes tartalmakat, amelyek cégünket képviselik az online médiában.

Az is fontos, hogy a befektetett munkánk pontosan mérhető legyen, hiszen a célunk nem az hogy tartalmat gyártsunk, hanem, hogy ezek a tartalmak eredményesek is legyenek és új látogatókat, vásárlókat hozzanak cégünk konyhájára.

A tartalommarketing keretrendszer

A tartalommarketing akkor eredményes, ha azt egy keretrendszerben alkalmazzuk és amely a következő lépéseket figyelembe véve hozzuk létre a tartalmakat:


  • Tartalommarketing elemzés
  • Tartalmi stratégia
  • Az ötlet vagy sztori
  • A tartalom előállítása
  • Disztribúciós csatornák kiválasztása
  • Publikáció
  • Mérés és teljesítmény elemzés
1Tartalmi stratégia
A tartalmi stratégiaalkotás során felmérjük a konkurenciát, a piaci lehetőségeket, meghatározzuk a piaci réseket, melyeket tartalmi elemekkel meg tudunk célozni. Emellett perszónákat hozunk létre, melyek reprezentálját a célközönséged egyes csoportjait. A tartalomelőállítás így sokkal könnyebb, a célzás pedig pontosabb lesz a tartalmat előállítók számára.

A stratégia során meghatározzuk milyen tartalomtípus lesz a leghatékonyabb és mely csatornákon lehet elérni a célközönséget a legnagyobb hatásfokkal. Az egyik leggyakoribb hiba a tartalomgyártás során, hogy mindjárt a tartalom elkészítésével kezdik a folyamatot, mondván, a tartalom készítője azért van hogy a megfelelő tartalmat előállítsa.

Ez nem ilyen egyszerű és a legtöbb esetben a tartalmakat több, egymástól független szakember közös munkája adja. Itt válik igazán szükségessé, hogy megfelelően dokumentáljuk mit, hogyan és kiknek szeretnénk üzenni a tartalmainkkal. A stratégia meghatározása tehát segíti összehangolni a folyamatokat és keretrendszert biztosít mindazoknak, akik a tartalomgyártási folyamatban részt vesznek a könnyebb átláthatóság érdekében.
2Ötlet vagy sztori
Mindannyian könnyebben dolgozzuk fel az információt, mikor azt egy megfelelő környezetben tálalják számunkra. Ezért olyan sikeres a storytelling; hisz az információt emészthetőbb formában kapjuk készen. A sztori nagyon fontos eleme a tartalommarketingnek, hisz azt a stratégiaalkotás során talált adatokból képezzük, így fontos vezérfonala lesz a márkáról szóló kommunikációnak. Természetesen a kampány alapú kommunikáció esetében is ugyanezt a stratégiát követjük, talán csak a komplexitása változik.
3Tartalom elkészítése
Mi minden esetben felkutatjuk azt a személyt vagy céget, aki a leghitelesebben tudja képviselni cégedet/termékedet az online felületeken és aki a leghitelesebb tartalmat képes előállítani, legyen is az bármilyen tartalmi formátum. Nem akarunk abban a színben feltűnni, hogy mindehez értünk, így inkább kiszervezzük az egyes elemeket azoknak, akik ebben a leghatékonyabb segítséget tudják nyújtani a márkád számára. A kiszervezésnek van egy óriási előnye. Mindig frissek és hitelesek tudunk maradni és a legmegfelelőbb szakembert találjuk meg az adott feladatra.
4Disztibúciós csatornák kiválasztása
Ahogy nem mindegy mit, az sem mindegy hol kommunikálunk. Minden célközönségnek megvan a kedvenc tartózkodási helye az online szférában, ezért pontosan meg lehet azt határozni. Természetesen ezt nem csak a célközönség, de sokszor akár a termék, vagy a termékkategória is befolyásolja. Ezért is fontos a megfelelő disztribúciós csatornák meghatározása és kiválasztása.

A konverziós arány egyik lényeges eleme a relevancia, így azokon a csatornákon érdemes kommunikálni ahol a tartalmi relevancia a legjobb. Csupán attól, hogy egy influenszernek sokkal több követője van mint egy másiknak, még nem lesz eredményesebb a kampányunk is. A mai online vásárló sokkal érzékenyebb a hitelességre mint néhány éve volt, ezért nagyon fontos, hogy relevánsak legyünk számukra és megoldást kínáljunk a problémáikra.
5Publikáció
A publikációs csatornák fontos részei a tartalom terjesztésének. A disztribúcós csatornák meghatározásával egyidőben létrehozunk egy idővonalat a teljes publikációs folyamatra kivetítve, melyben pontosan rögzítjük, mit, mikor és hol publikálunk. Ezek a támogató tartamak segítik a fő tartalmi vonal eljuttatását a célközönséghez és terelik őket a csatornák között. Így lényegesen nagyobb koncentrációban lesznek jelen azon a csatornán, ahol a kommunikáció gerince folyik, illetve egyidőben eljuttatják a tartalmak egy részét hozzájuk.
6Teljesítmény mérése, elemzése
Nem csak az egyes tartalmi elemek mérése fontos, de a teljes kampány teljesítménye is. A mérési stratégia felállítása után kialakítjuk a mérési pontokat, konfiguráljuk az analitikai szoftvert és dashboardokat hozunk létre a teljesítmény követéséhez. Ezek a dashboard-ok segítik átlátni a teljes tartalommarketing folyamatot, illetve segítséget nyújtanak a specialistáknak az egyes tartalmi elemek kiértékelésében. Az elemzések segítenek megtalálni azokat a pontokat, amelyek optimalizálásával folyamatában növelhető az egyes tartalmak teljesítménye.

Az elemzések meghatározzák azokat a csatornákat, ahol a tartalmi elemek újrapublikálása pozitív hatást gyakorolhat a teljesítményre, így optimalizálva azt.


Felkeltettük az érdeklődésedet?


 


Ajánlatkérés Kapcsolat