SZOLGÁLTATÁS

Adatvizualizáció 
Webes jelentések

Adatok vizuális ábrázolása interaktív műszerfalak, riportok segítségével, melyek segítik a gyors és hatékony döntéshozást a folyamat minden résztvevője számára.

Adatvizualizáció &  webes riportok

A legtöbb vállalkozás, méretől függetlenül számos adatforrásból nyer adatokat marketing és értékesítési tevékenységei sotán. Ezek különböző szoftverek, platformok adathalmazai, melyek egymástól független felületen biztosítanak kiértékelhető eredményeket. A legtöbb cégnek nagy fejfájást okoz hogyan hozhatja ezeket az adatokat egy platformra, ahol az eredmények elemzése lényegesen egyszerűbb úgy a specialisták számára, mint ahogy a menedzsmentnek is sokkal átláthatóbbá teszi a cég teljesítményét.

A megfelelő adatvizualizáció nem csak segíti a döntéshozást, de rengeteg időt spórol meg a csapatodnak , hogy idejüket azokkal a feladatokkal töltsék, amelyre hivatottak riportok előállítása helyett. A Contentlabor egyik fontos küldetése hogy segítse az előállított tartalmak teljesítményének követhetőségét, teljesítménének könnyű értékelhetőségét. zt gondoljuk, hogy a tartalmak mérése, az adatok vizualizálása épp annyira fontos, mint a tartalom maga, hisz sosem tudju meg milyen sikeres egy kampny ha nem fordítunk elegendő figyelmet annak mérésére


Adatvizualizáció előnyei

Az összes adat létezhet egy helyen ahol az adatok összeolvasztása, szétválasztása és összehasonlítása csak néhány kattintás.


  • Könnyen értelmezhető riportok minden szegmensre
  • Könnyű adatösszehasonlítás
  • Adatforrástól független
  • Minden adat egy helyen

Dashboardok - riportok

A Contenlabornál két platformon készítünk adatvizualizációt. Az egyik a sokak által ismert Google Data Studió, melynek óriási előnye, hogy számos Google termékhez natív módon kapcsolódik és leegyszerűsíti az implementációt, mely sok esetben elegendő kisebb cégek számára. Nem beszélve arról, hogy a platform használata ingyenes, ami szintén nagyon kecsegtető tulajdonsága a rendszernek.

A másik platform a Tableau, amely egy lényegesen sokrétűbb és főleg ngyobb adatmennyiség kezeléséhez lett tervezve. A platformm bármilyen adatforráshoz kapcsolható és kifejezetten szofisztikált riportok készítésére lett tervezve. Mindenképpen ezt a rendszet szoktuk javasolni, amikor nagy mennyiségű adat vizualizációjára van szükség.

 

Tartalom teljesítményének vizualizációja

A tartalmak teljesítményének mérése nem ördögtől való. Minden egyes tartalom mérhető, csupán megfelelő tervezésre van szükség, így pontosan nyomonkövethető minden egyes tartalmi elem teljesítménye és pontosan tudni fogjuk, ogy az mennyit hozott a konyhára.  Ezen adatok vizualizálása révén pontos képet kaphatunk a tartalmak teljesítményéről akár real time-ban is, de mindenképpen követhetővé válik a tartalmak megtérülése.

 

Miről készítsünk riportokat?

Nincs varázslat és felesleges lépések, csupán egyszerű, stratégiailag megtervezett mérése a tartalmi elemeknek, amelyek a bevételt generálják. Mennyien olvasták végig a cikkeimet? Hányan osztották meg a Facebook posztomat? Ezekre a kérdésekre adatvizualizáció nélkül is könnyen látható válaszokat kaphatunk.

Hányan vásároltak a Facebook posztom hatására a webshopomban? Mekkora bevételt hozott a múltheti cikkem a másik webáruházamnak? Ezek inkább azok a kérdések, amelyekre a válaszokat keressük egy mérési stratégián alapuló adatvizualizációs dashboardban.


Felkeltettük az érdeklődésedet?


 


Ajánlatkérés Kapcsolat